Velikonoční mlsání nasladko i naslano
Mazanec ze špaldové mouky
Suroviny: 400 g špaldové mouky, 50 g másla, 1 polotučný tvaroh, 2 lžíce oleje, prášek do bez fosfátů, rozinky, nasekané mandle, 3 vejce + 1 vejce na potření, citronová kůra, citronová šťáva, 2 lžíce medu
vanilkový cukr
Postup: Smíchejte špaldovou mouku a prášek do pečiva, přidejte povolené máslo, tvaroh, olej, vejce, citronovou kůru a šťávu a přislaďte medem a vanilkovým cukrem. Nakonec přimíchejte předem namočené rozinky a mandle. Vypracujte těsto a vytvarujte z něj na pečicím papíře mazanec. Mazanec potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte plátky mandlí. Na video recept se můžete podívat zde.
Velikonoční muffiny bez mouky
Suroviny na 12 muffinů: 400 g červených fazolí v konzervě, 2/3 kypřícího prášku bez fosfátů, 2 lžíce medu, 3 lžíce pudingu SLIMBEL příchuť čokoláda s pomerančem, 2–3 lžíce kustovnice, koření do perníku, 2 vejce, jogurtová tyčinka SLIMBEL SYSTEM na ozdobu
Postup: Fazole propláchněte vodou a rozmixujte dohladka. Vejce prošlehejte s medem, přidejte rozmixované fazole, koření do perníku, puding SLIMBEL a kypřící prášek. Vše znovu prošlehejte a nakonec přidejte kustovnici. Pečte na 160 °C cca 40 minut, 5 minut před dopečením ozdobte muffiny na kostičky nakrájenou tyčinkou SLIMBEL. Podívejte se na video, jak na to.
Zelné placky
Suroviny: cca 500 g kysaného zelí, 3 vejce, 100 g špaldové mouky, špetka soli a pepře
Postup: Všechny suroviny smíchejte na husté těsto. Na plechu vyloženém pečícím papírem a potřeném olivovým olejem vytvarujte z těsta placky a pečte na 180 °C, dokud nejsou placky hotové a krásně zlaté. Recept si můžete zobrazit i na videu. Zelné placky se hodí například jako příloha k šumavskému králíkovi se špenátem.