Léto plné chutí s NATURHOUSE
Grilovaný chřest
Suroviny: chřest bílý nebo zelený (bílý nezapomeňte oloupat), kvalitní šunka 95 % masa, kapary, kvalitní sýr na strouhání
Postup: Chřest dejte povařit na 2–3 minuty do vroucí vody, poté vyjměte a nechte chvíli vychladnout. Chřest poté zabalte do plátků šunky – tlustší stonky chřestu balte jednotlivě, tenké stonky můžete balit po 2 až 3 kusech. Obalené chřesty vyskládejte do zapékací misky, pokapejte trochou olivového oleje a dejte zapéct do trouby na 10 minut na 180 °C. Chvíli před dopečením posypte kapary a strouhaným sýrem a nechte ještě 3 až 5 minut dopéct, aby se sýr roztekl.
Video návod, jak na to, najdete zde.
Plněné žampiony
Suroviny: menší žampiony, kvalitní šunka 95 % masa, rajčata, cibule, kvalitní sýr na strouhání, vajíčko, balzamiková redukce
Postup: Žampiony očistěte a odstraňte nožičky, aby vznikl prostor pro naplnění. Na troše olivového oleje si připravte náplň. Orestujte na cibulce nožičky žampionů, pokrájená rajčata, nakrájenou šunku a ochuťte balzamikovou redukcí a spojte vajíčkem, směs nechejte lehce nedodělanou, protože se ještě bude zapékat. Připravenou směsí naplňte žampiony a dejte grilovat do trouby nebo na gril na 10 minut, poté posypte sýrem a ještě pár minut grilujte, než se sýr rozpustí.
Náš tip: Stejnou náplní můžete naplnit i rajčata a připravit tak 2 jídla.
Příprava je snadná, jak se můžete přesvědčit v našem videu.
Plněné kalamáry
Suroviny: čerstvé kalamáry, šunka prosciutto, sýr dle chuti (pecorino, plísňový, plátkový), česnek, olivový olej, himalájská sůl, směs italských bylinek
Postup: Kalamáry nejprve zbavte vnitřností zatažením za hlavičku s chapadly, vyjměte i kost a zbytek vnitřností palcem vymačkejte. U větších kalamár můžete od hlavičky odříznout vnitřnosti a hlavičku použít při grilování k uzavření kalamáry. Připravené kalamáry omyjte a naplňte sýrem a šunkou, pro chuť přidejte do náplně i plísňový sýr a na závěr naplňte kalamáry česnekem. Kalamáry naplňte do 2/3, protože při grilování se zmenší a náplň by vytekla. Naplněné kalamáry ochuťte himalájskou solí, italskými bylinkami, zbylým česnekem a polijte olivovým olejem a nechejte chvíli odpočinout. Kalamáry grilujte na 150–200 °C, polijte je zbytkem oleje a během grilování otáčejte, aby byly kalamáry opečené do růžova. Podávejte s grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Jak si připravit tuto pochoutku vám ukáže ve videu pan Jan Gonda, držitel masterfranchisové licence NATURHOUSE pro Českou Republiku a Slovensko.
Plněný meloun
Suroviny: žlutý meloun, borůvky, maliny, bílý jogurt do 3 % tuku, sušenky FIBROKI nebo cereálie FIBROKI
Postup: Meloun rozpulte, vyndejte pecky a zbytek dužiny vydlabejte a pokrájejte. Půlky melounu naplňte vydlabanou dužinou, malinami a borůvkami, zalijte bílým jogurtem, který můžete přisladit lžičkou medu a ozdobte nalámanými sušenkami FIBROKI nebo cereáliemi FIBROKI.
V našem video receptu uvidíte, že příprava je jednoduchá.